Monday, October 05, 2009

malaysialan kembali berulah,ganyang mlaysiaKesibukan aktivis blogger pascabencana di Padang, Sumatera Barat pada 30 September 2009 lalu semakin meningkat, para blogger turut serta menginformasikan kejadian bencana alam gempa dari berbaga vesri dan sudut pandang lain. Sama halnya dengan para relawan yang menolong korban, dan media massa yang menginpormasikan dengan up to date perkembangan terakhir.

Postingan Jebat_Berani tampak berebda dengan komentar lainnya. Bermaksud berbela sungkawa, namun menyerempet atau tepatnya membuka luka lama, perseteruan antara Malaysia-Indonesia. Demikian isi lengkapnya:

Dan, ini dia pernyataan yang bikin kita marah yang ditulis untuk mengkomentari postingan gempa padang.

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA SEMUA..

APA HEBATNYA INDO SEHINGGA BISA MENGUTUK MALAYSIA??JIKA BENAR INDO HEBAT MENGAPA PERLU BANTUAN MALAYSIA BAIK KATA DARI SEGI PERTOLONGAN CEMAS MAHU PUN PELUANG PEKERJAAN..??

MENGUTUK DAN MENGATA UMPAMA ORANG YANG TAK ADA AGAMA DAN JUGA UMPAMA ORANG YANG TELAH MELUPAKAN JASA ORANG YANG BANYAK MEMBANTU….APA KAMU SUDAAH LUPAKAH PADA JASA YANG PERNAH DIBERIKAN JUTAAN RAKYAT MALAYSIA KEPADA KAMU BILA MANA SAHAJA KAMU DI TIMPA BENCANA??

TENGOK SAHAJA SEKARANG INI,BILAMANA NEGARA KAMU SEKALU LAGI DITIMPA MUSIBAH BENCANA GEMPA BUMI YANG MENGAKIBATKAN BANYAK KEMATIAN..APA YANG RAKYAT MALAYSIA LAKUKAN?TANPA BERLENGAH LAGI TABUNG BANTUAN BENCANA UNTUK RAKYAT KAMU SEGERA DIUSAHAKAN..

WALAUPUN KETIKA INI HATI KAMI MASIH LAGI SAKIT DENGAN PELBAGAI KUTUKKAN DAN PEMHINAAN YANG KAMU LEMPARKAN,KAMI MASIH BERUSAHA MEMBANTU RAKYAT KAMU YG KETIKA INI DITIMPA KESUSAHAN..SEDANGKAN KAMU SIBUK MENGASAH BULUH RUNCING UNTUK MENGANYANG KAMI..

KETIKA MEDIA DAN AKHBAR NEGARA KAMU MENGUTUK NEGARA KAMI SEWENANG-WENANGNYA,AKHBAR KAMI PULA GIAT MELANCARKAN TABUNG DERMA UNTUK NEGARA KAMU..KERANA APA??HANYA KERANA KAMU SEBUAH NEGARA YANG DIKATAKAN BERDAULAT TIDAK MAMPU UNTUK MELAKUKANNYA SENDIRIAN..

MAKA ATAS DASAR SEMANGAT PERSAUDARAAN DAN SEMANGAT KEJIRANAN KAMI MENGHULURKAN BANTUAN WALAUPUN ADA KETIKANYA TERDETIK DIHATI INI BAHAWASANYA KAMI HANYA UMPAMA MELEPASKAN ANJINGG YANG TERSEPIT…

KAMU SEMUA BEGITU BERSEMANGAT MEMPERJUANGKAN APA YANG KAMU KATAKAN HAK KAMU TANPA MENGAMBIL KIRA AKAN HAK ORANG LAIN..KAMU SEMUA SANGGUP MENGASAH BULUH RUNCING DAN MENAKUTKAN RAKYAT KAMI DINEGARA KAMU,SEDANGKAN RAKYAT KAMU AMAN DAN SELAMAT DINEGARA KAMI…

CUBA KAMU SEMUA FIKIRKAN SEKETIKA MENGUNAKKAN AKAL YANG WARAS ANUGERAH DARI ALLAH S.W.T…APAKAH KEUNTUNGANNYA JIKA AKHIRNYA NEGARA KAMU BERMUSUHAN DENGAN NEGARA KAMI??APA BENAR KAMU TIDAK MEMERLUKAN SESUATU DARI KAMI??APAKAH KAMU MAMPU MEMANGGIL PULANG SEMUA RAKYAT KAMU DI NEGARA KAMI??APAKAH KAMU MAMPU MENYEDIAKAN KEPERLUAN YANG RAKYAT KAMU HARAPKAN DARI NEGARA KAMI???

KITA ADALAH SERUMPUN…DAN OLEH KERANA ITU KITA TIDAK DAPAT MENGELAK DARIPADA BERKONGSI BUDAYA..INI KERANA SUDAH BERLAKUNYA PENCAMPURAN ANTARA MASYARAKAT NEGARA KAMU DAN NEGARA KAMI HASIL DARI PERKHAWINAN DAN JUGA PENHIJRAHAN…

OLEH ITU SAYA SEKALI LAGI MEMOHON AGAR KAMU RENUNG-RENUNGKAN PERBUATAN KAMU MEMUSUHI NEGARA KAMI..APA YANG BERLAKU SEBENARNYA MASIH BOLEH DIRUNDINGKAN..PEPERANGANN BUKAN PENYELESAIAN…

KAMI TIDAK TAKUT UNTUK BERPERANG..CUMA KAMI TIDAK SUKA AKAN PEPERANGAN DAN PENSENGKETAAN…TAPI ANDAINYA KAMI DIDESAK,KAMI TIDAK AKN MUNDUR DARI MEMPERTAHANKANNEGARA KAMI…KERANA ITU ADALAH KEWAJIPAN KAMI PADA NEGARA YANG KAMI CINTAI..OLEH ITU JANGAN DIUJI AKAN KEBERANIAN KAMI….


JEBAT BERANI

jebatberani@gmail.com

saya,demonbrando sudah mulai gerah atas ulah malaysia,bagi kawan" sesama hacker
yang membaca postingan saya ini mari kita HACK lebih banyak lagi situs malaysia

Bagikan

Jangan lewatkan

malaysialan kembali berulah,ganyang mlaysia
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Suka dengan artikel di atas? Tambahkan email Anda untuk berlangganan.